Hozzávalók:
- 50 dkg darált (háztartási) keksz
- 3 ek. kakaópor
- 25 dkg (1 kocka) margarin
- 1 rumaroma
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 tábla tortabevonó vagy étcsoki
- 2 ek. étolaj
A margarint egy lábasban megolvasztom, amikor már folyós, hozzákeverem a cukrot és a tejet, végül a rumaromát. Amíg kicsit langyosra hűl, egy nagy tálban összekeverem a kakaóport a darált keksszel, majd hozzáöntöm a folyékony masszát és fakanállal jól átkeverem (a végén egy percig kézzel gyúrtam).
Ha ezzel megvagyok, egy kb 30*40 centis tepsibe vagy jénaiba belesimítom a masszát úgy, hogy a teteje egyenletes legyen. Végül rákenem a gőz fölött megolvasztott étolajos csokit (az olajtól szép fényes lesz).
Mehet a hűtőbe kb. egy órára, utána lehet is szeletelni. Szerintem kis 3x3 centis kockákra vágva mutatós, és eszméletlen finom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.