A fasírtreceptem így néz ki:
- 50 dkg darált (sertés)hús
- 1 tojás
- 1 zsemle (vagy 2 szelet kenyér, de nekem most 3 szelet toastkenyérből készült)
- 1 nagy fej hagyma
- fűszerek: só, bors, pirospaprika
A zsemlét/kenyeret pár percre vízbe vagy tejbe áztatom, majd jól kinyomkodom. Ráütök egy tojást, és villával összekeverem. A hagymát apró kockákra vágva hozzáadom, jöhet a hús és a fűszerek. Először villával, aztán kézzel átgyúrom.
Ez a mennyiség kellemesen kitöltötte a 12 lyukú fém muffintepsimet. Vizes kézzel gombócokat formáztam (nekem jobban tetszik így, mint lapítva), és zsemlemorzsa nélkül, olajozás nélkül, pucéran a muffintepsi lyukaiba tettem a golyókat. A sütőt 180 fokra előmelegítettem, és 45-50 percig sültek a fasírtok. Nem formátlanodtak el, a külsejük jó ropogós lett, a belsejük is jól átsült. Ami picit leragadt, azt kikanalaztam a végén. És jó sok zsír maradt a lyukak alján, érdekes volt látni. Nagyon finom, mostantól csak így fogom csinálni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.